GET-ligaen 2010/11

En gang må man sørge for at de tankene som surrer rundt i hodet kommer ut i verden, og dermed så erklærer jeg herved bloggen Puck Off for åpnet.

Som ishockeyentusiast og generell "sportsidiot" så tenkte jeg å bruke åpningsinnlegget mitt på å tippe hvordan det går i GET-ligaen denne sesongen. Og vi går rett på, med tipset mit for denne sesongen.

 

10. MANGLERUD STAR

Det er forsåvidt ikke helt lett å vite hva for et lag som man har på Manglerud i år, men ut fra både klubbens hjemmeside og EliteProspects, så virker det som å være et lag som stort sett består av norske ungutter. De tre jeg tror blir de viktigste brikkene i laget, slik det i skrivende stund ser ut, vil nok være den finske backen Casper Santanen, samt de rutinerte herrene Martin Hansen og Pål Skogli.

 

9. STJERNEN

Desverre for folket i byen ved Glommas utløp, så har jeg ikke spesielt stor tro på Stjernen-laget i år. Landslagskeeper Pål Grotnes blir kanskje den viktigste brikken i kampen for å nå sluttspillet, sammen med poengtjuven Henric Höglund, som alltid er en farlig spiller. Andre spillere som blir veldig viktige for Fredrikstad-laget blir Emil Bejmo(for øvrig fetteren til Höglund), Niklas Juntti og den tidligere Frisk Asker-spilleren Elias Godoy, men med mindre resten av importspillerene slår til skikkelig så tror jeg desverre at laget kommer til å slite skikkelig i år.

 

8. FRISK ASKER

"Nye" farger og ny trener, men kan dette sette fart på seriemestrene fra 2007/08? Anders Myrvold og René Corbet gjenforenes etter rundt halvannet tiår(de spile sammen sesongen 1995/96 i Cornwall Aces og Colorado Avalanche), og begge blir nok viktige brikker i Mats Lusths lag, både som rutinen i spillertroppen, men også som mentorer for de mange ungguttene på laget. Med seg fra sin tid i Italia har Lusth bragt den italienske landslagsspilleren Nicola Fontanive, en spiller som kanskje kan slå til i bygda der en annen "del-italiener" slo til for alvor. Man har også hentet inn den tidligere Furuset-målvakten Mikael Vuorio, som kanskje kan bringe hjem en del poeng til Asker. Men samtidig er man veldig avhengig av at unggutta har tatt ytterligere et steg fra i fjor.

 

7. ROSENBORG

Trondheim er tilbake på GET-ligakartet, og med et lag med en del rutine, på tross av ung alder, så har Rosenborg så absolutt mulighet for å nå sluttspillet i sin debutsesong. Målvaktsplassen virker godt forspent, med tidligere Storhamar- og landslagskeeper Ruben Smith som førstevalget. Med seg har han fått unge Andreas Micka, som er tilbake i Norge etter noen år i Tsjekkisk hockey. På backsiden har man canadiske Ryan Fairbarn som nok blir veldig viktig, sammen med spillere som Ola Johannessen, Lars Petter Mengshoel og Villiam Strøm. Framover må nok den rutinerte russeren Ilya Dubkov finne seg i å dra mye av lasset, selv om man har spillere som Inge Stokvik og Dag Morten Wehn som nok også kan bidra med en god del. Mot Lillehammer forrige søndag hadde man også en ung rekke bestående av Jørgen Reiss-Jacobsen, Petter Røste Fossen og Joakim Erbe, som også kan bli bra hvis unggutta får godt med tillit. Sluttspil tror jeg på, for laget der oppe i Trondheim.

 

6. STORHAMAR

Som de siste par sesongene så stiller Hamarlaget ungt, når man ser bort fra et par veldig rutinerte herrer som evigunge Pål Johnsen, den nye målvakten Trevor Koenig, Eirik Skadsdammen og den tilbakevendte helten Christian Larrivée. Det finnes også en del spennende unggutter, som så absolutt kan bringe en del moro til den store hallen ved jerbanelinja i år også, men totalt sett tror jeg man blir for lette i forhold til det å ta en plass på øvre halvdelen av tabellen.

5. LØRENSKOG

Mange vil nok kanskje lure på hvorfor jeg tipper Lørenskog på femteplass etter klubbens storhandling denne sommeren, og hadde man kun sett på det offensive så hadde jeg nok satt de høyere. De to eldste brødrene Spets, Anders Fredriksen, Teemu Kuusisto, Markku Vuorisalo, Mats Frøshaug, samt Karl Fournier er alle nykommere som kan skape mye spennende framover, i tillegg til en del gode spillere der som blir værende fra i fjor. Backsiden er kanskje ikke den sterkeste man finner, der superveteranen Tommy Jakobsen, Francis Trudel som er tilbake etter et år i Italia, Jonas Olsson og Eerikki Koivu, blir tunge brikker, men den mest spennende brikken i forsvaret nok er Nicolai Bryhnisveen, som var meget god i U19-sluttspillet i fjor da Vålerenga sikret seg NM-gullet. Men akilleshælen i maskinen til Atle Olsen og Knut Stubdal finner man på målvaktsplassen. Lars Haugen er en grei målvakt, om man har et lag som skal holde seg i serien, eller nå sluttspillet, men om man skal vinne medaljer så trenger man kanskje en bedre målvakt. Tommy Lund har tross alt vunnet NM-gull, men han har vel alltid stort sett vært en andrekeeper. Derfor tror jeg ikke at Lørenskog kommer høyere totalt sett enn en femteplass.

 

4. LILLEHAMMER

Om det andre laget med forkortelsen L.I.K. har målvaktsplassen som sin svakhet, så er ikke det tilfellet for Lillehammer. Alexander Bergh har forlatt klubben, og som erstatter har Jonathan Boutin dukket opp. Boutin, med god rutine fra Nordamerika, har vist seg godt fram i treningskampene. Og med seg som makker har han Tommy Johansen som også er en stabil målvakt. Her har Lillehammer et av de bedre målvaktsparene i GET-ligaen vil nok en del si. På backsiden har Marius Odne lagt skøytene på hylla, mens Darrell Hay har forsvunnet til Tsjekkisk Extraliga. Inn der har Scott Hotham kommet, samt at Vålerengas andrelagsback Torbjørn Eikeland har funnet vegen til klubben der hans far spilte rundt da gutten selv ble født. I tillegg er Aleksander Rindal tilbake etter litt over en sesongs sykdomshelvete. På forwardssiden har en god del poeng forsvunnet, da både Fredrik Abrahamsson, Tim Konsorada og seriens poengkonge i fjor, Tomi Pöllänen, har forlatt byen "just der hvor Gudbrandsdalen møter Mjøsas bølgeslag". Som erstattere har blant annet fjorårets superkomet i Manglerud Star, Justin Bostrom kommet inn, i tillegg til den tidligere Vålerenga-spilleren Evan Cheverie, som er tilbake på norsk is etter noen sesonger i Belfast. Den seneste nyankomne spilleren er Amerikaneren Gino Guyer, tidligere kaptein for (University of) Minnesota Golden Gophers, i NCAA-universitetshockeyen. Guyer har også meritter fra ECHL har blitt utsett til Lillehammer-lagets nye kaptein.

 

3. VÅLERENGA

Selv om mye av fokuset i media har vært på økonomiske problemer og spillerflukt i sommer så har Espen Knutsen og hans menn satt sammen et lag som skal kunne kjempe sterkt om medaljene i år. Man har hentet en del transatlanter og en svenske som man håper skal hjelpe til med å holde laget der man mener det hører hjemme. Man har også flyttet opp noen gode unge spillere fra sitt NM-gull-vinnende U19-lag. Resultatene i forsesongens European Trophy-turnering har vært varierende, med seier over Linköping som høydepunktet, men det at laget allerede har spilt veldig tøffe kamper kan nok tale til deres fordel.

 

2. SPARTA

Lenny Eriksson, med fortid i klubbene ved Mjøsa, er ny på trenersiden for laget fra Sarpsborg. Laget er også en av de store gullkandidatene, men det er nok ikke bare det som skjer på isen som kan ha innvirkning der, for i en by med et så stort engasjement rundt klubben og laget som det er i Østfold-klubben så kan det slå negativt ut om supporterene "går sure". Men også i spillerstallen er det visse utskiftninger. Borte er spillere som blant annet Dag Morten Wehn, Alexander Larsson, Cato Cocozza og Mathias Gundersen, mens noen av de nye ansiktene i klubben er Patrick Bovim og Robin Dahlstrøm(begge fra Frisk), Magnus Selvaag(fra Stjernen), Daniel Smestad Jensen(fra Lørenskog) samt den canadiske trioen Yvan Busque, Dion Knelsen og Mat Robinson. Men selv om man har spillere som Jonas S. Andersen og Henrik Malmström i offensiven, så blir nok en av de største nøkkelspillerene for laget målvakten Phil Osaer.

 

1. STAVANGER

 Endelig, tenkte nok mange da Stavanger Oilers tok NM-gullet i vår. Ledet av den rutinerte ringreven Petter Thoresen i boksen, så ble det til slutt gull for Rogalendingene. Årets lager virker til stor del å være mye av det samme laget. Man har riktignok mistet målvakten Lars Volden til Finland, men Antti Ore er fremdeles laget fra Stavanger tro. På backsiden har man mistet superbacken Robbie Bina, men man har fått inn transatlantene Cleve Kinley og Mike Vannelli som må ta mye av ansvaret der. Forwardssiden består til stor del av folk som var med i fjor, selv om den gode finnen Mika Suoraniemi har tatt sjansen på spill i Nordamerika. Inn har man fått Teemu Virtala for å erstatte sin landsmann. Men den minimale utskiftningen er en av de store grunnene til at jeg tror Stavanger Oilers blir seriemestere sesongen 2010/11.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Geir T. Flognfeldt

Geir T. Flognfeldt

29, Lillehammer

Tja, hva skal man si. Idretts-, musikk- fiksjonsinteressert person, med såkalte sterke meninger. Det må nevnes at alt her er personlige meninger, og ikke representativt for lag, bedrifter og foreninger jeg har befatning med.

Kategorier

Arkiv

hits